Sådan gik Digital Wellness på Techfestival – og vores guide til lørdagens program

Skrevet af:
Christoffer Kleding
50131313ck@spotonmarketing.dk

“Prøv at lægge mærke til, hvor mange gange I får lyst til at gribe efter telefonen i lommen, mens jeg taler for jer i dag”, siger Susan Reynolds på amerikansk.

“Det er skræmmende mange gange!”

En kvinde foran mig er i gang med at massere sin nakke med begge hænder. Hun kigger stift mod loftet. Vugger halsen til venstre, så til højre. Frem og tilbage. Nu i cirkler.

De to amerikanske talere har netop fortalt, at tech-nakker er et udbredt problem og kan føre til dårlig kropsholdning samt overbelastning af nakken.

Vi er til meet-up om Digital Wellness til Techfestivalen i København. Klokken er 9 om morgenen. Og dagens emne er at få sundere vaner i forhold til teknologi. Et vigtigt emne. For flere og flere unge mennesker begynder at vise tegn på afhængighed, angst og depression som følge af deres digitale forbrug. Især af smartphonen.

Dagens tech-morgen startede kl. 7.30 hos Prolog Coffee Bar i Kødbyen

Mere end 200 events om mennesker og teknologi

Digital Wellness-meet up’et er en del af Techfestivalen i København, som finder sted lige nu og varer fem dage. Sidste dag er lørdag d. 8. september.

Festivalens hovedscene og centrum er placeret i Kødbyens rå, industrielle rammer. Resten af arrangementerne afholdes hos en række samarbejdspartnere i København. I alt arbejder techfestivalen sammen med 300 andre om at skabe mere end 200 events, meet-ups, summits og aktivitet, hvor teknologi og mennesker er i centrum.

Det koster 200 kr. at købe et armbånd. Alle er velkommen. I år er anden gang, at techfestivalen finder sted i København.

Dagens inspirerende oplæg om Digital Wellness foregik hos DGI Byens Hotel

How are you today? Please answer with an emoji

“61% af college-studerende i USA har oplevet en overvældende følelse af angst under deres studietid. 40% en alvorlig depression”, siger Susan Reynolds og påpeger alvoren i dagens emne.

Mens telefonen forsøger at stjæle min opmærksomhed fra bukselommen, lytter jeg til Susan Reynolds fortælle videre om, hvordan det først er for nyligt, at man er begyndt at tale digitale vaner og digital velbefindende i forbindelse med unges psykiske lidelser i USA og mange steder i verden. Undtagen i Kina hvor de allerede har 500 centre for digital afhængighed.

Hovedscenen lyser op om aftenen med farver, folk og spændende speaks

Derefter drejer snakken sig over på smartphonen. Susan Reynolds fortæller, at forskning viser, at et sundt forhold til mobiltelefonen fører til både mere glæde og mere produktivitet i hverdagen.
Et af kerneproblemerne ved smartphones (og social medie-apps) er, at de stjæler opmærksomhed, gør brugerne afhængige og skader koncentrationsevnen. Det gør det sværere at være til stede, nærværende og fokusere, hvilket eksempelvis kan skade produktiviteten – og lede til angst, stress og depression.

Derfor stod Susan bag et digitalt mindfulness-eksperiment med unge collegestuderende, der trænede dem i at bruge digital teknologi mindre. Derudover fik de studerende også en SMS om dagen, der spurgte dem om, hvordan de havde det. Hvilket tvang de unge til at lægge mærke til sig selv. De studerende skulle svare tilbage på SMS’en med en emoji.

78% af de unge oplevede efter fire uger med eksperimenter, at de allerede følte sig gladere.

“Det er ikke fordi, at teknologi er dårligt. Teknologi er godt på mange måder. Det er noget, vi ikke kan leve uden i vores verden. Men det handler om balance”, fortæller hun og fortsætter,

“Eat more cale in technology – less sugar”

Techfestivalens base er i Kødbyen og foregår fra 5. til 9. september

Anbefalinger til lørdagens program

Hvis du har lyst til at bruge din lørdag på at tage til Techfestival i København har jeg fundet tre events frem, som du bør kigge forbi:

14.50 – 15.10: Keynote speaker – Ingrid Burrington

Gå ikke glip af en af hovedtalerne på årets techfestival Ingrid Burrington, hvis oplæg handler om internettets effekt på det moderne samfund krydret med en god portion humor. Ingrid er kendt for at have fingeren på internettets puls og har udgivet bogen Networks of New York, hvor hun viser, hvordan internettet ikke bare er på vores skærme – men også en del af bygaderne. Hvis vi ved, hvor vi kigger hen.

Festivalen skriver:

“Come join the final keynote hour at Techfestival 2018 to hear Ingrid Burrington share her research on the material aspects and true cost of computing.
Ingrid Burrington writes, makes maps, and tells jokes about places, politics, and the weird feelings people have about both.”

17.00 – 18.30: “A friend in me?” – Chatbots, Ethics and Humans

Kan Siri gå over grænsen? Kig forbi denne etiske debat om chatbots. Et fænomen som stormer frem lige nu og regnes for en af de største digitale trends.

Festivalen skriver:

“Trends indicate that by 2020, 50% of online searches will be conducted by voice or image search. As those AI solutions are becoming more prevalent, it is important to consider the human aspects of such technologies: Which aspects of human-machine conversations have the most potential? How do we create a machine that both feels human and empowers us? Is this even a desirable prospect?”

20.00 – 04.00: After Party

Efter en dag i teknologiens, tankerne og diskussionernes tegn har du fortjent en kold øl eller en læskende drik og fejre, at det er lørdag. Mød andre festivalgæster til afslutningsfesten på Papa Bird. Den populære ginbar er rummelig, hyggelig og er placeret i Kødbyen tæt på techfestivalens centrum.

Dagens indtryk og oplæg om Digital Wellness fordøjes med endnu en kop kaffe – og med mobiltelefonen på flytilstand

Du kan læse hele festivalprogrammet og tilmelde dig dagens events Techfestivalens hjemmeside.
Tusind tak fordi du læste med! God festival!

Debat


Skrevet af:
Christoffer Kleding
50131313ck@spotonmarketing.dk


Kontakt

+45 7199 0902
info@spotonmarketing.dk

CVR: 34 47 64 89

Find vej

København
Hovedkontor
Ryesgade 106A, 4. sal
2100 København

Århus
Sommervej 23,
8210 Aarhus V

Luk
×

Skriv
Skriv dit navn og nummer nedenfor, så ringer vi til dig.

Ring

Menu