Gå juleræset velforberedt i møde – brug vinterens mærkedage og slip for stress over SoMe-content

Skrevet af:
Anna Sterlie
ans@spotonmarketing.dk

Gå juleræset velforberedt i møde – brug vinterens mærkedage og slip for stress over SoMe-content

Vi går den travle juletid i møde. Butikkerne starter allerede julen i oktober. Du kan allerede købe julekalendre, juleslik og dekorationer. Jeg bliver overrasket over den tidlige begyndelse hvert år. Men måske har detailindustrien fat i den lange ende – der er noget befriende i at være godt forberedt, inden julestressen og gaveræset for alvor er over os.

I år er der én ting mindre at stresse over – indholdet på dine Social Medie-konti. Ligesom med oktober har vi lavet en månedskalender for november og december. Månedskalenderen giver dig overblik over de vigtigste SoMe-mærkedage. Så slipper du nemlig for at stresse over content – der er jo så mange andre ting at gøre i juletiden. Social Medie-kalenderen kan forhåbentligt gøre din juletid lidt sødere.

Lad os gå mærkedagene igennem sammen, så der er helt styr på sidste del af 2018, og du kan krydse content-planlægning af på to-do-listen for i år.

Thanksgiving: en uge fyldt med internationale SoMe-dage

Vi fejrer jo ikke Thanksgiving som national helligdag i Danmark, men det har ikke afholdt os at adoptere dele af højtiden.
Vi danskere er blevet særligt glade for Black Friday, og selvfølgelig også Cyber Monday, som ifølge de amerikanske traditioner falder på fredagen og mandagen efter Thanksgiving Day. Mærkedagene Black Friday og Cyber Monday kan vel kaldes Thankgivings’ efterfest. Det er den helt store shopping-fest, hvor besparelserne har fået vokseværk. Og selvom vi i danmark ikke er inviteret til hoved-eventet thanksgiving, så kommer vi gerne til efterfesten…

Black Friday markerer d. 23. nov. 2018 julesalgets begyndelse. En ny sæson i detailhandlen er dermed startet. Det er store udsalgsdag. Der er masser af penge at spare. Det skal vi da ikke gå glip af!
Cyber Monday, d. 26. nov. 2018, markerer, online-julesalgets begyndelse. Cyber Monday har eksisteret siden 2005 og har for alvor gjort Thanksgiving digital. Her er der ligesom på Black Friday gode penge at spare, her foregår det bare online.

Tilbud det kan vi, selv i Danmark, forstå. Du kommer i hvert fald ikke udenom, at Black Friday og Cyber Monday er blevet en ægte internationale SoMe-mærkedage. De amerikanske traditioner giver en oplagt mulighed for at køre kampagner og annoncere for dine produkter. Så sæt priserne ned og mersalget op. Julen er står for døren.

Sneen falder på J-dag

J-dag, en original dansk juletradition. Julen starter først, når årets julebryg er kommet op omme bag baren. Juleøllet ankommer, traditionen tro, den første fredag i november. Herhjemme starter julen i år d. 2. nov. med en kold Tuborg Julebryg.

Tuborg Julebryg

Glem ikke adventskalenderen

Udover J-dag er der selvfølgelig alle de andre juletraditioner, som du kan bruge i din indsats på de sociale medier.

Traditionerne kommer dig til undsætning, når du er allermest julestresset. Adventskalenderen planlægger (næsten) sig selv. Adventskalenderen er oplagt at have på content-planen. Du har rig mulighed for at give dine følgere forskud på glæderne med gaver og måske endda en konkurrence – det er blevet lidt af en Instagram-klassiker. Men med adventskalenderen er det som om, der er lidt kortere til juleaften. Adventssøndagene står selvfølgelig også i vores SoMe-kalender. Du kan downloade kalenderen, gratis, her. Så har du tjek på content-strategien for resten af året, og med én ting mindre at stresse over i julen, kan SoMe-kalenderen forhåbentligt gøre din juletid lidt nemmere.

Bake Cookies Day, Brownie Day og Nachos Day – som altid hygger vi os gennem julen

Lad os blive lidt ved juletraditionerne, når nu der er så mange hyggelige. De fleste af os forbinder julen med noget ærkedansk: hygge. I Danmark hygger vi året rundt. Men ved juletid skruer vi lige en tand op for hyggen. Heldigvis er der masser af hyggelige mærkedage både i november og december.

Vi lægger ud med en af de mere snaskede mærkedage. D. 6. nov. er det nemlig Nachos Day.
Du kan også bage dig til julehygge: jødekagen og vaniljekransen er selvfølgelig en mulighed.
Men… er det ikke lidt tørt og en anelse kedeligt?
Nu har vi kigget over mod staterne et par gange. Hvorfor ikke fortsætte med det – de er alligevel meget bedre til fedtfyldte snacks derovre.

D. 8. dec. er det nemlig Brownies Day. Ti dage senere, d. 18 dec., er det Bake Cookies Day. Så det amerikanske bagværk kan vare helt til juleaften – men til påske er holdbarhedsdatoen nok overskredet…
En god film til de hjemmebagte kager – dét er hyggeligt. TV’et, endnu en amerikansk ide, som vi længe nydt godt af herhjemme. Vi hylder TV’et den 21. nov., når det er International TV-dag.

Men bare rolig der er også plads til at hylde Danmark henover julen, inden år 2018 går på hæld. Det er nemlig Bacon Day d. 30 dec. – Danmark største eksportvare. Nogen ville sige, at bacon er Danmarks varemærke – det, som har gjort os kendt ude i verden. Når vi nu er så gode til at låne mærkedage og traditioner fra det store udland, så er det godt, at vi en gang imellem kan give lidt igen.

Styr på content-planen for resten af 2018

Nu kan du sætte kryds ved content-planlægningen for resten af 2018. Kalenderen er vores julegave til dig. Du kan gå den søde juletid i møde med én ting mindre på to-do-listen. Med styr på mærkedagene kan du bruge julen på at hygge om dig selv og selvfølgelig også dine følgere.

Jeg håber, at Social Medie-kalenderen kan være en afstresser i den ellers så travle juletid.
Du kan downloade Social Medie-kalenderen lige her. Helt gratis!
Fra alle os til alle jer: rigtig glædelig forjul!

Download vores SoMe-kalender her

For at kunne dowloade vores kalender, beder vi dig om at udfylde nedenstående information. Du vil derefter modtage kalenderen i din email-indbakke.

Debat


Skrevet af:
Anna Sterlie
ans@spotonmarketing.dk


Kontakt

+45 7199 0902
info@spotonmarketing.dk

CVR: 34 47 64 89

Find vej

København
Hovedkontor
Ryesgade 106A, 4. sal
2100 København

Århus
Sommervej 23,
8210 Aarhus V

Luk
×

Skriv
Skriv dit navn og nummer nedenfor, så ringer vi til dig.

Ring

Menu